Saturday, March 27, 2010

eaRth hoUr 2010~~

salam..
honestly, this year's Earth hour was not as great as last year..
last year, some students shouted "Earth hour!! tutup lampu semua"..
and people started tu switch off their lights..
but today..Earth hour 2010..u can count how many rooms switch off their lights..

jujurnya..aku tak marah..
aku bukan perdana menteri ke apa haha..
cuma agak kesal la..
siap ada yang kata tenaga akan terbuang la bila tutup lampu..
macam2 alasan la..

helloo....earth hour sebenarnya kempen utk create awareness..
KESEDARAN..
memangla xwajib...memangla xdapat buat perubahan besar ke apa..
tapi KESEDARAN tu penting..
tau x salah satu penyumbang global warming yang teruk ialah electricity pollution, mostly dari fossil-fuel based..
jujur aku cakap..kdg2 aku pun terlupa..aku manusia..
so bila earth hour..aku macam teringat balik..
aku tersedar..dan kesedaran tu akan ada...dan perlahan2 akan menipis..
dan akan tersedar smula bila kempen ni diwar2kan smula..
itu realiti..aku xmalu nak ngaku..

then, ada yang cakap, orang tutup lampu, tp pasang lilin..tu mnyumbg gk kn pd global warming??
yer..mmg..tp kalu dikira2...dicongak2....xkanla 1 lampu kita tutup, kita nyalakan 50 lilin kn??salunya 1, 2 je..dan karbon yg disumbangkan xlah sbyk memasang lampu slama sejam..especially mentol yg x environemntal friendly..

anyway...kesimpulan adalah...KESEDARAN sangat penting..
bukan dalam hal Earth our je..
tp segala2nya...
ALLAH kurniakan bumi yang indah...dan kita manusia dengan rakus membunuhnya..
terlupakah kita..bumi ini milik Allah....

sape2 rasa xfaham tentang earth hour..
ianya kempen untuk bagi kesedaran. caranya? tutup lampu selama sejam..lebey baik lagi..tutup sume alat letrik yang xpenting n xgna..
ia adalah simbol yang kita sayangkan bumi kita..
itu saja... (^_^)

Friday, March 26, 2010

reaLiti sekaraNg...

hehe...
tadi tercuri dengar orang cakap kat kawan dia...
wktu ni kat satu kedai yang lokasinya dirahsiakan...
lebey kurang macam ni la..
"ishh...boleh x dia cakap aku sensitif sgt...sbb benda kecik aku terasa. Kira aku baikla bgtau dia aku terasa...dia xtau, kwn2 baik dia yg kunun 'x sensitif' sgt tu, bila terasa, mengumpat2 dia kat belakang...at least, aku nk elak mengumpat la aku bgtau terus terang..."

hahahha...well..aku rasa sebenarnya, manusia zaman sekarang ni ramai je macam tu..
bila kita berterus terang tentang sesuatu yang menyinggung perasaan kita, orang label kita ne sensitif...senang kecik hati...bla bla bla..
tapi..percaya atau tidak..orang2 yang konon2 xsensitif...xsenang kecik hati tu..
kebanyakannye lebih mudah mengambil jalan dengan mengumpat2 belakang je bila dorang terasa....
xsemua la..kita kena bersangka baik...
tapi kebanyakan la...
hatta kawan baik sendiri pun...

apa2pun....nauzubillah min zalik..
aku kalau baik dengan orang...walau xrapat..
aku xkan mengumpat dia..kalau ada pun, aku cuba lapik2 huhu...
sebab pada aku, macam something yang sangat xbaik mengumpat orang yang kawan dengan kita..hehe..
so kadang2 kalo aku terasa, aku bagitau je..or kasi hint..
then, mmg cnfirm r kena cop sensitif..lantakla...at least aku jujur..
dosa yg bertimbun2 nak dihisab tu pun da byk...xkan aku nak tambah dgn dosa mngumpat n talam dua muka...huhuhu...nauzubillah..
tapi semua depend on individu la...aku just cerita aku hehe..

hehheh...after all...mungkin itulah realiti akhir zaman..
'ISLAM is the way of life' hanya satu cogan kata...hanya beberapa je yg betul betuuuuuuuuul mengamalkannya..aku pun byk cela2 perlu dibaiki.....hermm...

Thursday, March 25, 2010

saNgat laPar..

saya sangat lapar..hehe..
jam da kul 3.20..
patutlar..
tadi macam nak blanja orang...
tp..sdang kt laminar flow..nampak orang2 tu da pegi makan pon..
ermmmm...betul kn...dok bwh ke..atas ke..samer je...baek dok atas hahhaha..at least i xnmpak apa2...
existence is ignored lalalala~~~
abaikanlah...xpe..bkn rzki dorg..

owh...cik perut..bertahan ea..alang2 terlepas lunch...kita mkn malam jela ea..
tahann...tahannnn.......

Wednesday, March 24, 2010

hiJrah...dan kawaN..

salam..
sebelum ne..sentiasa doa..
andai hijrah yang terbaik untukku..
bukakanlah peluang itu..
namun..dalam hati tau macam x ada pilihan..
sebab...dulu, option utk hijrah adalah..
1. tukar supervisor...tapi aku xnak sebab nanti orang bersangka buruk dengan supervisor aku...maklumla, sblm ni da ada bberapa kes lari huhuh...jujur ckp, aku bkn nak hijrah sebab xtahan dgn supervisor..bukann..
2. buat projek kat lab laen...ne ada peluang..sbb tu rs macam best bila prof kata ley buat kat USM walaopon ada yg kata kejenye susah...

tapi....xpernah bayang akan dapat hijrah terus ke tempat baru...
alhamdulillah....
peluang datang di saat yang sangat xdisangka..
saat yang aku benar2 putus harapan..
hati betul2 xmampu hadir lg kat lab itu...ermmm....

ye..aku sedih sikit...
kat UPM ni..sepanjang 3 tahun degree, 1 tahun Ra..1 tahun Master...
banyak orang aku jumpa..
ada yang betul betuuuuul kawan....
ada yang kawan setakat kawan...
ada yang xberapa nak kawan...
juga...putus kawan pun aku terbelajar kt UPM..
tp...aku cm nk ckp ttg kwn yg betul kwn..
yang selalu comfort aku time aku sedey...
yang sudi nak gembirakan aku time aku down...
yang sudi nak tegur aku kalo tersilap..bukan dgn ngumpat2 blakang huhu..

td chat sekejap dgn sorg kwn MTM aku..
aku maklumkn ttg hijrah aku ne..
mcm sebak lak bl dia ckp pasal hubungan kitorg..
yela..aku pon da anggap dia mcm abang..
saling tolong2 time sush..
walaupun xla kerap jumpa..tapi tetap ingat dalam hati..

jujur aku cakap..aku anggap semua orang kawan..
melainkan kalau dia buat benda yang buktikan dia xnak kawan aku..
just like a quote "everybody is a friend, until they prove it otherwise"...
so..bila aku anggap kawan..aku sayang kawan aku..
xkisahla kalu xrapat sgt ke..ape ke..
sbb tu mcm terpilu sgt bile "they prove otherwise"..
tp xpela....moga yg 'they' tu diberkati Allah sentiasa..

so..ada ckit sedey la nk tinggalkan UPM..
tp selebeynye..sangat hepi alhamdulillah..
so nak kongsi 1 video..
arashi nyanyi lagu besday utk matsumoto, wktu dia turn 20..
nino yg cipta lagu ni...
jujur ckp..sebak sangat..(aku la) hehe..
sebab tersentuh sangat dengan friendship dorang...huhu..
so..enjoy ea!!

Monday, March 22, 2010

kiMi wa pettO..

haha..
ok..saya terlambat..
drama siri ni keluar 2003..
tapi baru berjaya tengok tahun ne..
anyway..maybe some people akan kata matsumoto dalam cerita ni xreti berlakon..
tapi pada aku...dia sangat comel dalam ni..sangat sesuai pegang watak pet..
nampak 1 lagi sisi..sisi comel haha...selain macho..ensem..siyes...scary..dr cerita2 sebelum ne..
cerita dia sangat comellll...sangat sweet...sangat sedey...sume ada..
though it's kind of stupid to think someone would make a cute boy as a pet..
kalo kat malaysia da kena tangkap khalwat da haha..
so...ne scene plg comelllll pd aku...scene Momo kenalkan diri pd tuan dia...comel sgt haha..tp aku letak gmbar jela ea..



p/s: JANGAN LAGHA SANGAT WAHAI HATI!!

Saturday, March 20, 2010

Fight lyriCs~~araShi




FIGHT
ファイトソング
作詞:嵐 作曲:二宮和也
lyrics by: Arashi
music composed by: Ninomiya Kazunari


You’d better not say something like
“You’re fine as you are”
It’s a new beginning from there on, isn’t it?
You look your best like this

People are people
You are yourself
You lose once you start comparing
The strength you have not to lose against yourself
Will break down any wall

It’s okay to cry sometimes
It’s okay to show your weaknesses
But don’t be stagnant there!
You can still achieve it
The dreams (that lie) ahead

Better than any other myriad of words
Just one is fine
First, try stepping forward
With a “GANBARE!”
Just something as simple as that is fine

You have worries right now, right?
You have times when you are down, right?
But if there’s somewhere in the future where we can laugh together
Then a path can be made

Better than any other myriad of words
Just one is fine
At last, you’ve stepped one foot forward
“GANBARE!” See, you look your best.


いつも通りの君でいい
なんて言わない方がいい
そこからまた始まりだろう?
これが君には似合ってる
itsumo doori no kimi de ii
nante iwanai hou ga ii
soko kara mata hajimari darou?
kore ga kimi ni wa niatteru

人は人 自分は自分
比べた時点で負けてる
自分に負けない強さが
どんな壁をも壊していく
hito wa hito jibun wa jibun
kurabeta jiten de maketeru
jibun ni makenai tsuyosa ga
donna kabe wo mo kowashite iku

時には泣いていいよ
弱いとこ見せても大丈夫
でもそこで腐るな!
まだやれる その先の夢(さき)
toki ni wa naite ii yo
yowai toko misete mo daijoubu
demo soko de kusaru na
mada yareru sono saki no saki

どんないくつもの言葉よりも
たった一つの言葉がいい
まずは自分で踏み出してみて
「頑張れ」そんな安いヤツでいい
donna ikutsu mono kotoba yori mo
tatta hitotsu no kotoba ga ii
mazu wa jibun de fumidashite mite
“ganbare” sonna yasui YATSU de ii

今は悩む事もあるでしょう
ヘコむ事だってあるでしょう
でも未来のどこかで君と
笑い合えれば道は作られる
ima wa nayamu koto mo aru deshou
hekomu koto datte aru deshou
demo mirai no dokoka de kimi to
warai aereba michi wa tsukurareru

どんないくつもの言葉よりも
たった一つの言葉がいい
やっと一歩踏み出せたよね
「頑張れ」ほらね似合っているよ
donna ikutsu mono kotoba yori mo
tatta hitotsu no kotoba ga ii
yatto ippo fumidaseta yo ne
“ganbare” hora ne niatteiru yo

Friday, March 12, 2010

tahniaH aciK iLa!

salam..
hehehhe..
semalam adik aku dapat result SPM..
actually..kelmarin lagi dah tau..
err...sape2 yang tau sejarah keluarga kami tahulah yang kami selalunya akan awal sehari tahu result ni..
xkiralah UPSR ke..PMR ke...SPM ke..huhu..
selamatla matrik dan Uni under kementerian lain dah sekarang hahahaha....

~~teringat pulak time UPSR...beria gila berlakon xtau sedangkan dalam hati da menjerit2 gembira hahahhaha....

berbalik to my adik..
walaupun dia xcapai target dia...dan target aku jugak (suka2 je targetkan spm org hahahah)
tapi aku ucap jg tahniahla kat dia..
yerla...usaha dan tawakal sudah...selebihnya dr DIA..mgkin ada hikmah besar yg tersembunyi..
so adik aku sekarang kena usaha kuat la..dan betul2 fikir apa dia nak buat sebab harapan nak dapat matrik tu tipis skit dek kerana kimia nyer kurang memberangsangkan huhuhu...

apapun..tahniah k!.. all da best for everything..
oh ye..terima kasih kerana mengakui kemenangan akakmu ini di entry Dalila Mastor ni..ahahha

Thursday, March 11, 2010

tekad......

tekad untuk april:

1. tebalkan balik iman yg makin nipis..huhu
2. bersihkan hati...da terpalit macam2 dah..
3. nak tambah amalan sunat....doakan ea!
4. nak jadi optimis balik..xbermaksud 2,3x kita dizalimi, orang lain2 yang kita jumpa juga akan zalim pada kita kan??...

cukup dulu takat tu...nampak sikit...tapi usaha kena banyak dan tekad kena kuat...
diyana da sangat berubah sekarang...terkesan sangat dengan sejarah2 lalu..
moga hari2 mendatang membawa sinar baru dalam hidup seorang Nur Diyana Mastor....
~~aminn...

Wednesday, March 10, 2010

BeLieve~aRashi

tranSlation from the soNg...BELIEVE by ARASHI

No matter how far we go, we can't outrun it

Even if time goes on, it won't go away
Then, how far do we have to struggle along before we realize
The memories of that faraway day?

If we look at the sky at dawn
It's a brand new world
Gazing at the single shining star in our dreams
Because we will take back the dreams we'd lost
Time and time again to each passing day
We don't need a world of lies and deceit
It's within our grasp

That's right, we're always waiting
No matter how long it takes, we wait
Because the dream that we're always hold in our hearts
On the road that goes on forever
Will surely come true
We'll go on, crying, laughing

Unable to reach the end of the night in which we felt
A sudden feeling of loneliness, no matter how long it takes (the end of)
I challenged the sky,
Why do tears fall like this?

Pursuing passion all the time
It's a brand new world
Because we had found the light
In the days that darkened in pain
Shines on a single destination
Thoroughly paving the way
We don't need a future that taints our pride
It's within our grasp

That's right, someone is surely waiting
Waiting, wishing to tell us something
We'll continue on the endless road
Shouting ourselves hoarse as we
Endlessly chase after that dream
That shines as it shows our future

The hope of wanting to be touched by a love that goes on forever
Overflowing in you and I
The love within this heart (The love within this heart)
Each and every one of them (Each and every one of them)
Confirm the meaning why we were born

We're always waiting (waiting, waiting)

That's right, we're always waiting
No matter how long it takes, we wait
Because the dream we're always holding in our hearts
On that endless road
Will surely come true
We'll continue on, crying, laughing

That's right, someone is surely waiting
Waiting, wishing to tell us something
We'll continue on that endless road
Shouting ourselves hoarse as we
Endlessly chase after that dream
That shines as it shows our future

This is the movement
Looking for my life
I can find myself
It's a brand new world
This is the movement
Looking for my life
I can find myself
This is the movement

aDa dan tiaDa..

aku pernah dalam situasi itu..
sampai makan xsempat..hampir gastrik pun ada..
terburu2..terkejar2..
dalam masa yang sama kerja sendiri pun tertinggal..
saat itu..kau di mana?
tapi kini...rasalah..
bukan kah itu yang kau mahu..
lgpun, kau juga ada tempat mengadu kan???
tempat memohon simpati..bukan seperti aku dulu..
xde pon orang pernah caKAP "kesian dyana, mesti lapar kn?"hahhaha....
jd bila kini..
maka aku hanya dapat tersenyum..ckp padan muka tu sgt xbaiklah


saat ada pon bagai tiaDa..
biLa tiada pastilah laGi tiada..
jaDi apa nak kisah???hehhehe...

sekurang2nya..bila pegi tempat baru..
aku da sedia untuk berjumpa dengan manusia yang lebih pelik perangainya..
mungkin lebih besar dugaan..
tapi aku akan bersedia..
dan sekurang2nya..mereka orang yang baru kukenali..
bukan orang yang sebelum ni ku anggap kawan...
tapi..masih meletak harapan..moga aku diperkawankan dengan orang yang baik2..
benar2 baik luar dan dalam..

aku xsempurna..aku tau..tapi aku sentiasa cuba menjadi orang berguna..
cuba menjadi orang yang baik..
yang menjauhi mengumpat..
yang menjauhi sikap berkawan kerana kepentingan..
serta perkara2 lain..
aku berusaha..
sebab tu sedih bila people misjudge me..
apa aku nak buat bila aku offer pertolongan orang xnak?
apa aku nak buat kalau aku offer kebaikan orang tak nak?
dan orang lain pulak...terus judge aku yg memang xnak membantu....
terus kata ku ni tinggalkan kawan.....pelik x?
nak aku cerita ke apa sebenar2nye yang berlaku?
so terima aksihla pada orang yang buat orang lain fikir lain kat saya..
terima kasihhhhhh sgt...hanya ALLAH SAJA YANG MAMPU MEMBALASNYA...

jujur cakap..dulu xpandai bertindak kejam...
tp selepas sering diperlakukan dengan kejam...aku terbelajar la jugak..
so nak buat macamana...
ermm..hijrah ye dyana!!
hijrah!!


Monday, March 8, 2010

mudahnya kamu..

mudahnya manusia..
bila ada pihak berselisih faham..
mudah2 je kamu membuat keputusan siapa di pihak salah..
walaupun kamu tidak tahu hal sebenar..
kamu dengar sebelah pihak sahaja..
dan menghakiminya..
sungguh kamu tidak layak menjadi hakim..itu pasti..

kamu sukakah?
bila kamu pula di situasi yang sama
dan kamu pula dihakimi?
dikata belakang?
disisihkan?
sedangkan kamu tidak pun bersalah..
sekadar manusia tersilap faham...
ingat...ALLAH je yg tahu hati manusia..
jangan merasa sempurna..hingga menghakimi orang lain..
ini peringatan tegas untuk DIRI AKU SENDIRI..
yang lain..jika gigit cili..yg gigit je rs pedas...yg melihat sekadar teringat kepedasan cili itu...
sekian~~~~~

da xtau nak cakap apa dah..sedih dengan situasi yang dihadapi...dah tawar hati gila...serius aku tawar hati...xpelah wahai hati..bertabahlah...sedikit saja lagi..insyaAllah...

aku rasa nak tulis je perkara sebenar kat sini walaupun tau yg berkenaan xbaca pun....tapi xpelah...bersangka baik sajalah...mungkin 1 hari nanti mereka akan berubah...menjadi insan yg lebih baik....malah jauh lebih baik dr aku yg memang xsempurna ne....amin~~

Friday, March 5, 2010

ya ALLAH...syukUuuuuuurrr!!

salam..
seriously...saya sgt malu denganNYA..
akhir2 ni, saya sering tidur semula selepas subuh...
tapi..saya tetap mendapat rezeki dan nikmat yang indah dariNYA..
kelmarin, saya dapat tau 1 kebenaran...
dan hari ini pula....saya dapat satu jalan..
ya ALLAH....ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH..
walaupun apa keputusan yang aku buat ni ada pro dan kontranya sendiri...
tapi aku dah fikir lama...
walaupun dulu aku nekad nak stay dan tabahkan diri..
aku nak tolong prof...aku nak tambah ilmu...nak dapat master..
tapi..ada beberapa perkara kat tempat itu buat aku sering patah hati...
aku sangat ingin pergi environment baru..org baru..
tapi aku xsampai hati nak maklumkan pada prof..
aku cuba tabahkan hati..biar tiap2 hari rasa takde hati huhu...
dan sekarang, aku ada alasan yang sangatttt kukuh..alhamdulillah...
aku doakan urusan prof sentiasa dipermudahkan...
aku doakan akan sentiasa ada org yg terbuka hati nak tolong prof seikhlasnya..bukan skadar memenuhi keperluan GRF semata..
master pulak..insyaAllah aku akan cuba jugak dapatkan 1 hari nanti..phD jugak..
untuk menunaikan kewajipan menuntut ilmu hingga ke liang lahad..seikhlasnya..
dan aku juga harap...
orang yang berkait puas hati..
mungkin ini yg didambakan selama ini...i'll be gone (^_^)

apapun...renungan pada semua...sekadar berkongsi..ingat..apabila ada rs dengki, menutup peluang manusia lain..menzalimi org...biarpun org xtahu...Allah akan tutup berpuluh2 pintu rezeki kamu tanpa kamu sedari..dan dibukakan pintu rezeki org yg didengki berpuluh2 kali banyaknya...~~~~jadi jauhi rasa dengki..kongsi peluang...kongsi ilmu..permudahkan ururan orang..ikhlaskan hati..insyaAllah Allah permudahkan biarpun jalannya berliku2... (^_^) ganbatte ney!!

~reNungan diRi~

“Sesungguhnya orang lelaki dan perempuan yang Islam, orang lelaki dan perempuan yang beriman, orang lelaki dan perempuan yang taat, orang lelaki dan perempuan yang benar, orang lelaki dan perempuan yang sabar, orang lelaki dan perempuan yang merendahkan dirinya (kepada Allah), orang lelaki dan perempuan yang bersedekah, orang lelaki dan perempuan yang berpuasa, orang lelaki dan perempuan yang menjaga kehormatan dirinya serta orang lelaki dan perempuan yang banyak menyebut nama Allah, maka Allah telah menyediakan bagi mereka semuanya keampunan dan pahala yang agung” [Al-Ahzab 33: 36]

Wednesday, March 3, 2010

the tRuth is Out there!!


salam..

alhamdulillah....
seriously, aku sangat tak sangka..
dan aku sangattttt lega...
lega sebab selama ini, hati bukan prasangka..
lega sebab apa yg ku 'baca' benar belaka..
bukan sekadar bisikan syaitan yg mahu merosakkan manusia..huhu..

dan kebenaran itu datang dengan 1 fakta baru bagi aku..

tak semua orang yang kita rasa senang bersama mereka, disenangi orang lain...faham x ayat aku?
maksud: contoh kita rasa ok je kawan dgn org2 ni...tapi, rupa2nya, ramai juga yang xsenang dengan org2 yang kita kawan tu...yerp..

tapi pada aku...tu subjektif..mcm aku, aku memang tak pilih kawan...kawan je yang salu pilih aku..hahhahaha....siyesssss...
kalau orang yang betul kenal aku, akan tau, yg aku xpernah meletak sebarang ukuran untuk jadi kawan aku...cukupla dengan benar2 menjadi kawan...so..aku kawan jela dengan sesape, melainkan orang tu yang taknak kawan dengan aku dulu...titik!

berbalik pada kebenaran tadi..
well...selama ni aku xpernah nak cerita kat sape2 apa yg aku nampak, terkena, dan baca dari sikap seseorang ni..
kalo ada pun, aku cerita kat blog je...kira tak ngumpatla sebab korang yang baca tak tau pon sape kan??heheheh...
kadang2 aku rasa sedih dan takut..
yela..kot2 hati aku yang kotor sangat sampai boleh 'rasa' benda2 macam tu...
apatah lagi, kalo aku ber'rasa' itu dengan orang yg kelihatannya baiikkkkkk aje dpn manusia huhu...jadi aku abaikan saja 'rasa'2 itu...abaiiiiii...
tapi aku bukan jenis suka mencari salah orang dengan sengaja...tapi terkebetulan, ALLAH sering menunjukkan kebenaran pada aku, biar saksinya sekadar 1,2 orang hehehe...alhamdulillah..

tapi..sekarang hati aku lega..
sbb sebenarnya, mmg begitu sikap dia...yg hanya orang2 tertentu je akan sedar..
ini diakui sendiri oleh someone yg benar2 kenallllll dengan dia..
itupun secara xsengaja, Allah nak tunjuk kuasaNYA...maha suci Allah..

aku tak kisah kalau aku yang sering disalahertikan...kini aku benar2 xkisah..
mungkin muka xcukup cantik...mungkin kata2 xcukup manis..
maka bila berlaku sesuatu, akulah antagonis heheheh....xpelah..
sebab aku benar2 yakin...ALLAH itu ada...dan tahu kebenarannya...

seriously aku lega...dan aku dah tak kisah...
selama ni pun dah tak kisah dah ehhehehhe....

cuma aku doa...biarlah tiada orang lain juga terkena seperti kami2..mungkin kami2 yg tak bernasib baik je terkena....
dan aku doa dia bahagia, gembira dan berjaya dengan cara dia....
dan aku doa.....aku dijauhkan dari sikap2 seperti itu...nauzubillah min zalik!!


p/s: saya lebih rela jadi harimau yang digeruni orang dari dianggap panda yang comel rupanya anjing yg perlu disamak huhuhuhuhu~~

Tuesday, March 2, 2010

~nOt reLated~

.....................................................................
kelakar la anda2...dia lagila..haha, ingat sy kesah ke?dulu sy cuma mahu test kamu saja..xsangka kamu benar2 begitu haha...yg penting, aku enggak kesah sama kamoo :p

.........................................................................
forgive is easier than forget, at least for me (^_^)

..........................................................................
never ever build a friendship by risking other people's friendship

..........................................................................
i can read people's behaviour...not all but some are undeniable true

............................................................................
saya seorang yang cepat serik kini..jika ada duri pernah mencalar2kan saya, pastinya saya kurangkan involvement saya dengan duri itu..salah ke saya?

............................................................................
always pray for my friends' success..never put jealousy in friendship, it's intolerable..
that's why i feel weird in some situation with this kind of people (the one that always jeles2), what's wrong in sharing happiness and success??

.............................................................................
cantiknya anda tidak menjamin cantiknya hati anda, biar macamana anda menutupinya, ALLAH tetap tahu (^_^)

...........................................................................
i love all my friends, once i let you in into my life, i'll love you for who you are, pray for u..that's why it hurts sooooo much when things that shouldn't happen in friendship, are done by you...and this one is related~~forgive is easier than forget

..........................................................................
after all, every statement at the above is not related to each other

p/s: wlopon pening menulis paper, maseh ader masa aku tulis entry ne????

Monday, March 1, 2010

i haVe a CrusH on yOu............1

salam
hehe...i have a crush..
yes...your eyes do no mistake..
actually it's already started in 2008...
honestly, i never ever fall in love with any celebrity..
neither from hollywood, korea..japan..nor malaysia...
if i do, the loves are always meant for the art..the song, or film or lyrics...
not the singer, or actor or actress themselves...
but...that time in the end of 2008..
at 1st, i saw him in that series, and kept thinking..
why did the choose him for the main character??? he doesn't have the look (my thinking at first)..
now..i think he's one of the handsomest guy in the world..kikikiki...
hahhaha..
but then, slowly, i fell in love with him...seriously...hahahhahaha........

it surprised me because that was not my first time watching japanese drama...or korean drama...
but again, i never ever fall in love with any of the actress...ever..

~~some that i've seen~~my giRl..fuLL hoUse..biScuit teaCher..coFFe priNce..my saSSy girl..my boSS my heRo..n many others hehe~~


i was quite busy in 2009 so i didn't have much time to gather more info about him..
but nowadays, the tense of my study got me realize that i have to give some time for entertainment..and starting that day, i spend some time on entertaining myself, including searching for his work of art...
and now......i fell in love with his group too..hahah
yeah...HIM that i was trying to tell is MATSUMOTO JUN..hehehhe
from ARASHI group..and from HANA YORI DANGO series..


though some people will say that he got a scary look, but honestly i dont think so..
Ninomiya (one of his group members) also mentioned about his gentle and warm heart in his letter to Arashi...
nevertheless...i am firm with 'NEVER JUDGE A BOOK BY ITS COVER"..
another thing i like about him and his group is their friendship...
seriously, they have been in ARASHI for 10 years (almost 11 this year)...
if you watch their videos in youtube, when they are together, there's so much sweet things can happen...
they seem like they are born for each other as friends....
just like in their song 5x10 that is special for their tenth anniversary...




i know this entry sounds soooooo childish...unmatured...
I am also surprised with myself....till this moment, i already have more than 30 videos of arashi+matsujun downloaded from youtube in my laptop..
when i feel depressed...or sad..the videos are among things that can comfort me..
other than my family, sholah and alQuran....

ooohhh..how i wish that I can be one of their friends....kikiki...
sila berhenti berangan ya!


here is the video made by fan that i've downloaded from youtube..it is made for their 10th anniversary.....

video


and this one is matsumoto jun's yabai yabai hehhehehe


video